keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Joulutervehdys lukijoille

Photobucket
Ruunan mietteitä ratsastuksesta ja talvikarvasta

Matelle tuli migreeni kun se on ratsastanut yhtä tyhmää pv:tä joka painaa kädelle ja maten hartiat jumittuivat siitä. Matte väittää, että se pv on ihan kiva ja kehityskelpoinen mutta en yhtään tajua miksi matte viitsii kiusata itseään sellaisen huonotapaisen ratsun kanssa kun valioluokan western-hevonenkin löytyisi. Matte ratsasti vieläpä enkkusatulassa, se näytti tosi kummalta.

Tänään matte olikin sitten hirmu tyytyväinen kun me oltiin ihan rauhassa maastossa eikä maten tarvinnut pidättää ohjilla paitsi kerran kun minä vähän innostuin kun ensin hyppäsin parin puunrungon yli ja sitten olisin halunnut vielä laukata polulla ja risukossa ja suopohjalla.

Minulta on taas vähennetty kauroja! Minulle tulee muka läskimakkara satulan eteen kun työskennellään. Ei se (makkara) edes tule kuin enkkusatulan kanssa ja sellaista kapistusta en tarvitsisi muutenkaan kun kerran olen western-ratsu. Matte arvelee, etten enää kuluta päivisin yhtä paljon energiaa kuin silloin kun vielä tarhailin ja painin ja nahistelin ja laukkailin yhtä mittaa Adjutantin kanssa. Nykyisen tarhaseuran kanssa vain me vaan kävellään hillitysti ja viestitään ilmeillä eikä paljon liikehditä.

Minulla on hurjan paksu talvikarva enkä oikein jaksaisi työskennellä maneesissa kun minulle tulee heti kamalan kuuma. Matte miettiikin nyt, että pidetäänkö minun kanssa treeneistä talvitauko jonka aikana vain maastoillaan vai klipataanko minut uudestaan ja entistä laajemmalta alueelta. Itse en oikein tiedä kumpaa toivoisin. Maastoilu on hirmu kivaa mutta koko talven mittainen treenitauko on aika pitkä ja minä kyllästyn aika helposti jos ei ole uusia juttuja opeteltavana.

torstaina, joulukuuta 11, 2008

Ruuna leuhkii

Kun liikkeellä on hevosinfluenssaa paikoin ihan epidemiaksi asti niin matte huolehti minulle heti ehkäisevän rokotuksen. Olisikin tosi kurjaa tulla kipeäksi turhan takia.

Viime viikonloppuna loistin taas totuttuun tapaan sukkisratsastusvalmennuksissa. Matte kuuli mutkan kautta, että Valmentaja oli myöhemmin kehunut minua päivän parhaaksi hevoseksi. Öhöm. Minulla on kuulemma hyvä työmoraali ja olen ahkera ja osaan ajatella ja kehityn nopeasti. Samoista asioista minua ovat kiitelleet minun western-opet myös. Matte on hirmu ylpeä minusta vaikka on sitä mieltä, ettei minun kannata alkaa turhan leuhkaksi koska hyvät opettajat saavat aikaan hyviä tuloksia.

Tänään loukkaannuin kamalasti kun näin, että matte meni maneesiin toisen hevosen kanssa ja sillä oli vielä minun satula selässä! Minun mielestä maten ei kuulu liikoja puuhailla muitten hevosten kanssa vaan se voisi olla enemmänkin minun kanssa. Matte kyllä vei minut onneksi maastoon sitten myöhemmin ja onnistuin nappaamaan siellä pari kuusenoksaa suuhuni, nam.

Säät on olleet aika tylsiä kun vettä sataa koko ajan ja joudun pitämään takkia. Toisaalta joutuisin kai muutenkin kun minua on klipattu kun olen nykyään melkein oikea urheiluhevonen. Viikonloppuna tuli kyllä tosi kuuma siellä valmennuksissa ja melkein toivoin, että minulta olisi leikattu talvikarvaa muualtakin pois kuin pelkästään kaulasta ja rinnasta. Minä alan nimittäin olla tosi villava ja minulla on hirmuisen lämmin kun ei täällä ole yhtään niin kylmä kuin minun alkuperäisellä kotiseudullani Kalliovuorilla Nevadassa.

Huomenna tulee Sukkistäti ja me harjoitellaan varmaan ainakin sulku- ja pohkeenväistöjä kun tädillä oli niissä vähän ongelmia viime kerralla. Minulla ei kyllä ollut.