perjantaina, kesäkuuta 18, 2010

Ruunan johtotehtävät

Minulla on ollut tavattoman tylsää kun olen ollut alkeisratsuna ihan liikaa. Viime viikolla osoitin sitten mieltä oikein kunnolla ja pääsin takaisin oikeisiin töihin. Tällä viikolla on ollut estetreenejä ja se on kivaa!

Tiistaina matte harjoitteli maneesissa tekniikkaa ja me hypättiin ihan pieniä, korkeintaan 70-senttisiä ristikoita ja pystyjä. Matte on kehittynyt tuossa hyppäämisessä kun olen auttanut sitä, eikä sitä enää pelota alle 80-senttiset esteet. Hyppytekniikan hiomiseen ei onneksi korkeutta tarvita ja tekniikkaharjoitukset maistuivat minullekin westernin ja opetustöideni välillä.

Keskiviikkona matte laittoi ohjat minun riimuun ja me mentiin metsään. Epätavallista oli, ettei me menty kahdestaan vaan maten takana istui semmoinen pikkuratsastaja. Onneksi se tyttö on kevyt ja minä hurjan vahva! Me mentiin lammelle ja tultiin kallioiden yli kotiin ja maneesissa minä jouduin vielä laukkaharjoituksiin maten kanssa, mutta nekin oli ihan kivoja.

Eilinen päivä oli ihan huippu! Minä jouduin vetämään maaston kun minun kakkosmiehellä eli Kenttiksellä oli semmoinen vähän arka ratsastaja selässä. Koska minä olen laidunjengin pomo, oli Kenttiksen ihan helppo tulla minun perässä ja se hyppäsi rauhallisesti maastoesteet ja kaikki kun minä näytin edellä mallia. Minua kysyttiin tuohon johtotehtävään erikseen kun olen laidunporukan Iso Pomo ja Suuri Johtaja. Isot pöhköt pv:t ovat niin jännissään laitumella, että minun pitää kantaa kaikki vastuu kun pärjään luonnonoloissa. Ihmiset välillä naureskelevat aidan toisella puolellakun minä pidän jöötä itseäni puoli metriä isommille kavereille. Ei se koko vaan se kyky!

Ei kommentteja: