maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Hevosvoimia

Joitakin aikoja sitten luin jostain akkainlehdestä islanninhevosihmisen haastattelun. Siinä tämä immeinen loihe lausumaan notta issikka on hevosten Ferrari. Kyllä purskahti kahvit lehdelle. Totta kai jokaisen hevosharrastajan ja varsinkin kasvattajan mielestä oma rotu on juuri se paras, mutta että islanninhevonen olisi Ferrari... Tahatonta huumoria varmaan.

Islanninhevonen on hassunnäköinen karvapallo, joka toisinaan saattaa kulkea yllättävän lujaa. Jos issikka olisi auto, se olisi kupla.

Hevosten Ferrari on amerikanravuri. Tyylikäs, linjakas, nopea.

Englantilainen täysiverinen on joku urheiluauto myös. Maailman nopeimmasta hevosrodusta puhuttaessa kyseeseen voisi tulla McLaren, joka sekin on brittivalmisteinen.

Arabi on Aston Martin, tuo urheiluautoista tyylikkäin. Varsinkin vanhemmat mallit viehättävät silmää.

Suomenhevonen on Jeep-maastoauto, joka kulkee mistä vain ja on tasainen, luotettava ja lisäksi hyvännäköinen.

Puoliverinen on Lada tai BMW. Koska puoliverisiä on monen sorttisia, niin rumia kuin kauniita, toimivia ja maanantaikappaleita, täytyy niiden kaltaisia autojakin olla useampia. Ladassa on Ladan tyyppiviat, samoin puoliverisissä. Toisaalta Lada kulkee joka säässä toisin kuin pv. Jos BMW:n ratissa usein on mulkku, löytyy pv:n ohjaksista sen naispuolinen vastine (tämä koskee ainoastaan hevosharrastajia eli pahamaineisia tätiratsastajia, ammattilaiset ovat - toivottavasti - sitten asia erikseen).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää kyl nyt putos tuolilta! :o)

Issikkaihmisten todellisuus lienee tässä kohdin hiukan vääristynyt, koska ferrarissahan on muotoilu maailman huippuluokkaa, ja issikat taas... no tuota.

toi aston martin- vertaus oli kyllä hyvä, varsinkin sen vikan kuvan autolla on tismalleen sama profiili kuin arabilla!

olmi

M kirjoitti...

Islanninhevosella on varmasti paras mahdollinen muotoilu Islannin olosuhteisiin. Itse kuitenkin yhdistän urheiluautoihin nopeuden ja virtaviivaisuuden eli hevosmaailman urheiluautot ovat luonnollisesti täys- tai lämminverisiä.

En ole mikään urheiluautofanaatikko, mutta Aston Martin miellyttää silmää eniten. Arabi miellyttää silmää myös mutta on mulle rotuna liian nopealiikkeinen.

Kummipoika tosin ratsasti 6-vuotiaana naapurin arabilla huoltsikalle ostamaan karkkia ja sitoi hevosen kiinni bensapumppuun ostotapahtuman ajaksi. Ko. heppa on aika ihmeellinen: menee piffit ja paffit ja on vielä turvallinen lastenratsu.