lauantaina, helmikuuta 09, 2008

Touhis haastoi kehittämään tarpeellisia kursseja. Ensimmäiset ja luultavasti viimeiset kurssit alla. Tarvetta olisi muillekin, mutta verbaliikka ei oikein toimi ny'. Samalla ilmoittaudun Touhiksen "Aurinkoterapiaa väsyneille ja masentuneille"-kurssille. Karibia ja rantapojat, here i come! Kursseja ideoimaan haastan Maastiksen.

mOPISTOn alustava kurssiohjelma. mOpiston pyhä tehtävä on kohentaa hevosurheilun ja -harrastuksen kurssia kansan syvissä riveissä. Ilmoita jo tänään juntti miehesi, nirppanokkainen anoppisi tai kaikkitietävä ystäväsi jollekin alkeis- tai syventävistä kursseistamme.


Kevään 2008 kurssivalikoima

Ratsastus ei ole urheilua-väittämän kitkeminen pois kansan suusta
Aika: Koko kevät
Paikka: Mikä hyvänsä SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu (alkeet ja peruskurssi), Englannin viheriöivät vainiot (spesiaalikurssi)

Alkeisopiskelu tapahtuu sillä kaikkein tunnottomimmaksi potkitulla hevosella/ponilla, sillä, jonka saaminen edes liikkeelle käy todellakin työstä. Alkeisopiskelu käy samalla kuntoharjoittelusta Peruskurssia ja Spesiaalikurssia varten.

Peruskurssi suoritetaan isolaukkaisella pv:llä isoilla laukkaympyröillä aina puoli tuntia kerrallaan. Tällä kurssilla suositeltavaa on maratoonarin kunto ja ympyröillä pysymisen varmistamiseksi edes alkeellinen käsitys siitä, miten hevosta ohjataan.

Urheilullisemmille tarjolla vielä Spesiaalikurssi täykkäreillä, vaihtoehtoina risueste- tai sileä laukka. Asento on tietenkin aito jockey-istunta.


Hevosharrastuksessa ei ole mitään järkeä-hokeman vasta-argumentointi
Aika: Koko kevät
Paikka: Se suurin luentosali tai vaihtoehtoisesti työväenopiston siivouskomero
Erilaiset vaihtuvat asiantuntijat kertovat kurssilaisille kuinka hevosharrastus kasvattaa vastuuntuntoa, vie lähelle luontoa, kohentaa kuntoa, kohottaa kipukynnystä ja kuinka hevosharrastajat ja erityisesti tallinpitäjät tulevat halvaksi yhteiskunnalle kun he hoitavat itse tätä mielenhäiriötään eivätkä täten ole viemässä mielenterveyshuollon arvokkaita resursseja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon ensimmäisen kurssiryppääseen lämpimästi suosittelen kokemuksen vahvistamiseksi sykemittarin käyttöä kunhan tunti ei ole kehän kiertämistä käynnissä ja talutettuna. ;-)