perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Lyhyitä mietteitä

"Kaikki tietävät sen tunteen
kun talven jälkeen ensimmäistä kertaa
laittaa lenkkitossut jalkaan

portaita alas loikkii kevyesti
ylös kaksi askelmaa kerrallaan
ylös kaksi askelmaa ylös kaksi kerrallaan
ylös kaksi askelmaa kerrallaan"

Ultra Bra/Tule pelaamaan meidän kanssa krokettia


Vanhoina hyvinä aikoina - silloin kun oli vielä kunnon talvia myös Etelä-Suomessa ja pulutkin olivat lihavampia - oli kerrassaan hieno tunne laittaa lenkkarit tai tennarit jalkaan ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Tässäpä taas tunne, jota ilman nykynuoriso jää. Kun ei kymmeneen vuoteen ole pahemmin tarvinnut talvikenkiä käyttää vaan lenkkarit ovat passanneet vuoden ympäri, on meillä pian kokonainen sukupolvi joka ei tiedä yhtikäs mitään talvikengistä lenkkareihin vaihtamisen autuudesta. Minusta se on jotenkin surullista.

Jos western-hevonen, tässä tapauksessa tuttavan quarter, tekee laukanvaihdot sarjassa joka toisessa askeleessa, onko sen taso Pyhä Yrjö? Länkkärihevosen kokoamistaso on kuitenkin erilainen kouluhevosiin verrattuna eli menestystä koulukisoissa ei taitaisi tulla.

Tämän samaisen quarterin omistaja on entinen kouluratsastaja ja on kyllä hevosensa kanssa käynyt koulukisoissakin muttei sentään ole Pyhää Yrjöä kisannut. Ratsukko tuli eräissäkin kisoissa alkutervehdykseen sliding stopissa (olisiko ratsastaja vähän jännittänyt?), siinä ovat tuomarien ilmeet olleet näkemisen arvoiset.

Oma Ruuna siirtyi eilen vastalaukasta ristilaukkaan eli teki laukanvaihdon askeleessa, onko se nyt Inter-tasoa?


A good horse sholde have three propyrtees of a man, three of a woman, three of a foxe, three of a hare, and three of an asse.
Of a man. Bolde, prowde and hardye.
Of a woman. Fayre-breasted, fair of haire and easy to move.
Of a foxe. A fair taylle, short eers, with a good trotte.
Of a hare. A grate eye, a dry head and well rennynge.
Of an asse. A bygge chynn, a flat legge and a good hoof.

WYNKYN DE WORDE, 1535


Ei kommentteja: