torstaina, maaliskuuta 13, 2008

Ruunan ja satulan kanssa

Nyt minulla on uusi satula! Se on hyvä ja sopiva ja aika hienokin mutta matte marmattaa vain siitä, kuinka kalliiksi se tuli ja miten moninaiset olivat vaikeudet sitä hankkiessa. Minusta minuun kannattaa kyllä panostaa vaikka kuinka paljon aikaa ja vaivaa ja enemmänkin rahaa voisi käyttää ruokaan kun minun on kumminkin koko ajan nälkä.

Tällä viikolla ollaan käyty jo maastossa (satulan kanssa) ja eilen minä taivuttelin maneesissa. Minä yllän hyvin koskemaan maten varpaisiin kun se istuu minun selässä ja joskus alan kesken töiden käännellä päätä sinne maten varpaita kohti kun siitä kurottelusta olen saanut kehuja ja jos matte vaikka unohtaa, että töitä pitäisi tehdä.

Tänään olin irti ja nakuna maneesissa ja matte laittoi ravipuomeja ja kaksi pientä pystyestettä. Ravipuomit menin huolella ja venyin ja nostin jalkoja ja esteet hyppäsin hurjan korkealta, viuh vain! Harjoitusta tehdessä huomasin, että vaikka esteet hyppäsin laukassa niin ne puomit kannattaa mennä ravissa koska muuten kolisee eikä minun askeleet sovi.

Huomenna minulla on kouluvalmennusta Sukkistädin kanssa ja sunnuntaina kanssa. Saa nähdä mitä valmentaja sanoo kun minä olen taas ollut hurjan hyvä tekemään töitä ja matte sanoo, että olen edistynyt taas.


Tätä satulaa ei pidetty kun se oli ahdas ja liian pitkä.


3 kommenttia:

Olmi kirjoitti...

onnittelut uudesta hienosta satulasta! onko crates?

kovin on kiharaista talvikarvaa, on ilmeisesti kesällä hiukan sileämpi? jännän näköinen. :o)

M kirjoitti...

Usko tai älä, satulan merkki on tällä hetkellä mulle arvoitus. Luulin alkuun Continentaliksi eli saksalaiseksi mutta leimojen mukaan kyseessä on USAssa teetetty custom-satula. Täytyy katsella tarkemmin merkintöjä ja selvitellä merkki niistä. Ihan kelpo peli kyllä ja vihdoin tarpeeksi leveä.

Juu, kesäkarva on niin lyhyttä että onpi suoraa. Kiharaa näkyy kesällä vuohisissa, ripsissä ja korvissa. Ai niin ja jouhissa tietty mikäli ne nyt jäävät pysyvästi eikä polle taas kaljuunnu kesäksi.

M kirjoitti...

Premierin custom-made reineri. Itselläni ei ole aiempia kokemuksia merkistä mutta tämä vaikuttaa oikein hyvältä. Leveyttä on jopa niin, että täytyy hommata uusi, edestä korotettu padi kotvaseksi.

Istuinkoko on 15,5 joka tuntuu omalle ahterille riittävältä mutta lyhentää omalta osaltaan satulan pituutta hiukan. Ihan näppärän tuntuinen penkki, toivottavasti tällä pärjätään nyt useampi vuosi.