perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Valmentaja on nyt ollut Suomessa kolme päivää. Pikkuori on opiskellut ahkerasti mm. spinin, rollbackin ja sliding stopin alkeita. Laukasta se pysähtyy jo hyvin, ei mene kauaa ennen kun slaidaa (ennustus).

Valmentaja on siitä(kin) huipputyyppi, että osaa asettaa sopivasti painetta ja opettaa asiat hevoselle ymmärrettävästi. Hevonen saa miettiä itse tarpeeksi eikä sitä rangaista jos se ei ole asiaa ymmärtänyt. Välillä on luonnollisesti rauhallisia maastoja ja kokonaisia vapaapäiviä.

Juhannuksen molemmin puolin Valmentaja lähtee muihin hommiin eli Pikkuori saa pitemmän sulattelutauon. Yritän saada sen laidunlomalle tutulle maneesitallille. Siellä se saisi lököillä ja tehtäisiin vain kivoja maastolenkkejä. Olisi mukava päästä tutkimaan uusia maastoja. Tai uusvanhoja tässä tapauksessa: sh-tamma-lemmikkini asusti aikoinaan ko. tallilla.

Suihkutin ensimmäistä kertaa Oriin hyönteismyrkkyä männä viikolla. Orin korva kääntyi aina sinne, mihin suihkutin. Lopuksi se vähäsen ihmetteli outoa hajua. Helppoa ja mukavaa.

Näin spinnaat.
Näin teet rollbackin.
Sliding stopin harjoittelu.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Lassottuna


Ei kommentteja: