keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Kevät tulloo, lumet sulloo. Pian, toivoakseni. Hevosten ja koirien karvanlähtö on hyvässä vauhdissa. Tunnin kuluttua imuroinnista musta eteisen mattoni on vaaleanharmaa koirien irronneesta alusvillasta. Pikkuorin silmänympärykset ja turpa ovat jo kiharoita vailla, kesäkarva sillä on suoraa kuten normihevosella.

Jänskättää josko pollen harja- ja häntäjouhet jo tänä keväänä pysyvät. Curlyjen jouhet saattavat nekin pudota karvanvaihdon yhteydessä aina tuonne kahdeksan vuoden ikään saakka. Se on pitkä aika olla kaljuna. Vuoden mittaan orin häntään on kasvanut noin viidentoista sentin mittaisia jouhia ja hulmuava harjakin on jo lähes kymmensenttinen. Jos kiharat suoristaa voi pituutta olla enemmänkin.

Ratsauduin viikonloppuna pitkästä aikaa eikä ollut kuulkaas helppo tehtävä. Western-hevoset opetetaan seisomaan paikallaan ohjat löysinä kaulalla kunnes toisin käsketään. Orin seisomisesta ei meinannut tulla yhtikäs mitään, niin täpinöissään se oli. Kun se vihdoin ja viimein seisoi lähes mallikelpoisesti, alkoi kova kuopiminen, joka merkitsi: "ratsaille siitä nyt ämmä vähän äkkiä ja sitten menoksi". Selkään päästyäni ori tuntui räjähdysvalmiilta ja olisi auliisti lähtenyt niin eteen- kuin taaksepäin - täyttä vauhtia. Retken ensimmäiset puoli tuntia hepo siirtyi reippaampaan askellukseen heti kun istuntani ei sitä varsinaisesti kieltänyt. Metsään päästyä saatoimme hiukan irrotella ja laukata hissukseen. Ylimääräisen puhdin poisti lopullisesti vasta pitkähkö umpihangessa tarpominen.

Pikkuorista alkaa tulla iso mies, se on talven aikana kasvanut huomattavasti sekä korkeutta että leveyttä. Leveys on aikuistuvan orin lihasmassaa eikä mitään ihraa. Riimunkin täytyy nykyään olla kokoa XFull. Toivottavasti koni ei leviä niin ettei sovi satulan alle. Ylimääräistä rahaa satulan ostoon ei kerta kaikkiaan olisi.

Minulla on täällä nykyään kommenttiloota. Avajaisbileitä vietetään vielä tovi. Ottakaa kakkua olkaa hyvä. Kuohujuomaa löytyy sieltä jääkaapista, tyhjien säilykepurkkien takaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hep! Eka!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mää kommentoin sitten!Ratsastin viime sunnuntaina ekaa kertaa teinivuosien jälkeen ilman satulaa (sillä vakiponilla, jota käyn joka viikko liikuttamassa) ja oli hiukan hankalaa. Mutta en pudonnut, vaikka ekassa mutkassa meinasinkin. Hauskaa oli.
(tää olikin laadukas ekakommentti. onnea.)

Touhis kirjoitti...

Kerkesin ekana :)
Kiitos kakusta, nam.

Olmi kirjoitti...

hyvää päivää, saako tulla peremmälle? juu kiitos, otan mielelläni lasillisen kuohuvaa ja baakelsikin kelpaa.

iso pää herralla on, jos ekstrafullia pitää olla. no, mahtuupahan enemmän ajatuksiakin. tosin joku on joskus sanonut, että sitä parempi mitä vähemmän hevosella on omia ajatuksia. sanojan on täytynyt olla enkkuratsastaja, koska sellaisesta hevosesta joka ei kykene itse ajattelemaan tulee huono länkkäpolle.

M kirjoitti...

Tervetuloa tervetuloa! Kesti hiukan saada nämä näkyviin kas kun henkilö joka kommenttilodjun duunasi piti näemmä parhaana ennakkosensuuria.

Onnea ekoille.

b: Näin unta että kosit mua täällä lootassani. Sitä odotellessa..

serkulle: Niin sitä pitää. Koska tulet kokeilemaan mun ponia?

Touhis: Maistuva ja taatusti terveellinen on virtuaalikakku.

Olmi: Vuoroin vieraissa, mukavaa. Äijällä on varsinkin paksut posket ja leveä otsa. Onneksi hommasin aikanaan mahdollisimman isot side-pullit, alkuun arabeilta lainatut eivät enää mahdu.