torstaina, elokuuta 16, 2007

Kuvia Suomen mittakaavassa isoista kisoista, Lännenratsastuksen kansallisista ja aluemestaruuskilpailuista 11.-12.8.2007. Ratsukoiden nimet jäävät arvoituksiksi mutta tuskin ne satunnaista katselijaa edes kiinnostavat.

Minua tai hevostani ei kuvista löydy. Minä en kilpaile koskaan missään julkisesti, se touhu ei ole minua varten. Tulee vain turhaa stressiä itselle. Ratsastustani toki pyrin parantamaan mutten ole innostunut taitojani tai niiden puutetta julkisesti esittelemään.

Orin haluaisin saada kisoihin. Pitäisi vain löytää sille tarpeeksi osaava ratsastaja ja niitä ei tässä maassa ole montaa. Vaatimuksiini nähden kyllin pätevillä ratsastajilla on omat hevosensa eikä varmaankaan kiinnostusta kisata oudon näköisellä, hännättömällä ja harjattomalla hevosella, oli ko. yksilö sitten miten pystyvä tahansa. Rotukin on tietysti Orilla väärä, pitäisi olla quarter-hevonen, appaloosa, paint tai edes arabi.

Ori saisi kyllä startata tietyissä luokissa, mutta ne arvostetuimmat luokat on tarkoitettu varsinaisille western-rotuisille.

American Quarter Horse Association
American Paint Horse Association

Vaan mitäpä tuota rutisemaan kun Orin kisauran urkeneminen ei näytä kovin todennäköiseltä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oleksä ny _ihan_ varma, ettet halua kisaamaan? se on nimittäin sikahauskaa puuhaa, riippumatta siitä miten sijoittuu. Ori vaikuttaa just niin täyspäiseltä otukselta, että siitä vois tulla hyvä kisahevonen. ja parashan se olisi sille, että sen oma ihminen olis pilottina. luottamusvälit kunnossa ja turvallinen olo, meinaan. :o)

Anonyymi kirjoitti...

Opeta mut ratsastamaan westerniä, ni kyl mää kisaan. Vois ehkä tuoda hevosinnostuksen takaisin, jos olis jotain tavotteita.

M kirjoitti...

Mulla ei pää kestä kisaamista. Luulen, että Ori kisaisi mielellään kenen kanssa vain. Täytyisi vain löytää se osaava kuski.

Haa, kuski ilmoittautuu. Mun pedagogiset taidot on liki olemattomat niinkus tiedät, mutta voidaan pitää kurssintynkää syssymmällä. Nythän sun kannattaisi tulla valmennukseen kun Varnes on vielä täällä, sähän osaat espanjaakin. Ei portugali voi olla niin erilaista..