lauantaina, lokakuuta 22, 2011

Syksy

Laidunkausi alkaa olla lopuillaan. Ruoho ei ole kasvanut enää viikkoihin ja hevoset totuttelevat taas kuivaan tai säilöheinään ja rehuautomaatin käyttöön. Parhaatkin tarhanpohjat ovat vähintään osaksi mutavellinä ja ratsastuskenttä muistuttaa useimpina päivinä suota. Metsäpolut virtaavat puroina ja niityt ovat savivelliä. On syksy.

Ruuna kasvattaa talvikarvaa. Turkki ei ole vielä kyllin pitkä kihartuakseen, mutta tuuheus on omaa luokkaansa. Viimeisetkin polttiaiset ovat poissa ja hevoset saavat viettää leppoisan ötökätöntä aikaa pitkälle kevääseen saakka. Pihaton lämmin, kompostoituva talvipatja on syntymässä ja pehmeällä turpeella on hyvä ottaa yö- tai päivänokoset.

Meikäläisen talligarderobi on syksyisin rötyisimmillään. Tyylin pohjana on lämpökerrasto ja sen päälle puetaan tarpeen mukaan farkut tai tuulipuvun housut, fleeceä, villapaitaa ja tuulta ynnä sadetta pitävää kerrosta. Päässä on yleensä mainoslippis tai erityinen tallipipo. Jalassa on kumisaappaat tai vähintään kumiteräiset tallikengät. Vaatteissa on kura- ja jopa paskatahroja, kuolaa ja karvoja. Tyyli eroaa merkittävästi vakavasti otettaville ratsastajille luontaisena pidetystä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olikin sitten vähän erilainen varustepostaus ;) Täällä myös hauska: http://blogi.hottis.net/2011/09/ratsastustuntiasuni.html

En muista ennen kommentoineeni, mutta kiitos hauskasta blogista, tykkään! Varsinkin ruunan kertomuksista ;)

M kirjoitti...

Mukavaa saada kommentti ennen tuntemattomalta lukijalta. Hauskaa, että joku lukee ja tuplasti hauskempaa kun kommentoidaan.

Ruuna on ruunaksi aikamoinen prinsessa ja sellaisena se (valitettavasti) kotitallillaankin tunnetaan. Aina on turpa rutussa kun tulee vähäistäkin epämukavuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ehehehe, simpsakoita tallivaatteita, noin mullakin on aina tukka kun kahlaan mutavellissä. Not. On siinä eroa hevosharrastajalla ja hevosharrastajalla, kun vertaa noita catwalk-kuvia IRL-tyyliin: Honkkarista ostetut miesten kumisaappaat, työhanskat samasta butiikista, erittäin likaiset farkut (kuka niitä joka välissä ehtii pesemään??), vielä likaisempi seuratakki ja tosiaan se mainoslippis (jonka päälle on viritetty otsalamppu, että erottaa ne hevoset siitä pellolla olevasta savimassasta..)

olmi

M kirjoitti...

Meillä on ihanan tehokas valaistus pihatoissa, mutta kyllä otsalampullekin käyttöä löytyy. Vaikken enää päivittäin tee luomistyötä, eivät tallivaatteet pysy siisteinä millään. En jukulauta käsiä, miten muutamat onnistuvat pitämään katalogityylinsä vaikka oikeasti harjaavat ja puunaavat hevosiaan. Se lika mikä hevosestani irtoaa, tuntuu siirtyvän suoraan vaatteisiini.

Osa tallilaisista on sen verran nokkelia, että hoitaa likaiset työt eri vaatteissa kuin ratsastuksen. Itse en koe mielekkääksi vaatteiden vaihtoa eri toimien välillä. Jos käytän satulaa, vaihdan kyllä kumisaappaat ratsastuskenkiin. Joskus. Jos muistan.