tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Pikkuori oli ollut mahdottoman kiltti koko vuoden: pukki toi heijastimia hämärässä tehtäviä kävelyretkiä varten, uudet ohjat, sidepullit ja peräti kaksi riimua. Toinen riimuista on mahdottoman hieno kapistus hopeaheloineen kaikkineen. Sitä ei olekaan tarkoitettu arkikäyttöön vaan kisamatkoille(!) joita toinen omistaja suunnittelee tehtäväksi ihan ulkomaille asti(huh). Mukaan kisahommaan tarvittaneen Ihan Oikea Ratsastaja, itse en ole koskaan kisannut edes pienimmissä oman tallin kisoissa. En ole jostain syystä innostunut ratsain kisaamisesta pätkääkään.

Viimeisen kuukauden ajan olen lähinnä asunut tallilla, sekä kuvaannollisesti että konkreettisesti. Silti koskaan ei ole ollut pikkuorille yhtä vähän aikaa. Vastuu vieraista hevosista painaa ja niitä sitten yrittää paapoa ja liikuttaa samalla kun oma polle jää liian vähälle huomiolle. Kunhan elämä tästä normalisoituu eli tahtoo sanoa kun arki taas alkaa, saa oripoika ruveta töihin ihan tosissaan. Eniten panostetaan maastakäsin työskentelyyn ja toivottavasti ajo-opetus saadaan sekin kunnolla käyntiin. Ratsuna olon alkeita kerrataan myös vähän, varsinainen ratsukoulutus saataneen alkuun huhtikuun paikkeilla.

Huomautus koskien edellistä merkintää: Pöljää Arabia ei kuulemma ole kukaan koskaan ennen loimittanut koska "se ei anna". Kaikkea sitä pystyykin tekemään kun ei tiedä sen olevan mahdotonta.

Ei kommentteja: