tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Huomenna on taas seppä tulossa. Varsa on vieroitettu ja mammatamma saa kengät ja hokit ja pääsee muistelemaan millaista on ratsun elämä.
Varsa elelee varsin tyytyväisenä omassa karsinassaan ja pääsee pian kokeilemaan pihattoelämää. Toivottavasti villivarsa saa siellä patarauhalliseen pikkutammaan vähäsen liikettä.

Pikkutammalla oli tänään satula selässä ja menohaluja. Yleensä tytsä ei ota yhtään ylimääräistä askelta mutta kun oli verrytelty lihakset lämpimiksi (raahasin tammaa narusta perässäni kentällä) tuli pari pikku pukkiakin. Riimunnaru ei tosin kiristynyt eli perin varovaisia olivat pikkutamman riehuilut.

Pikkuori puolestaan pullisteli naapuritallin tammalaumalle kun kävelimme ohi. Kaula kaarella ja häntä pystyssä mennä puuhkutettiin ja yrittipä oripahus pari kertaa ohitsenikin ja muutaman kerran tammojen aidan viereen nuuskuttelemaan. Riimunnaru ei tälläkään tapauksella kiristynyt kertaakaan. Enpä kokeilisi minkään toisen kolmivuotiaan orin kanssa ohittaa tammalaidunta pelkässä riimussa.

Ei kommentteja: