sunnuntaina, toukokuuta 22, 2011

Kesään ja laitumelle

Matte oli jossain Liassa* muka lomalla ja minut jätettiin yksin kotiin. Tein kyllä töitä parin eri tädin kanssa ja varsinkin ensimmäistä kertaa minun kanssa töitä tehnyt täti kehui minua kovasti. Öhöm.

Henkilökunnalle kiukuttelin melko tavalla, koska minun piti tulla sisään karsinaan kun muut menivät laitumelle. Sain minä karsinassa rehua, mutta se ei lohduttanut kun muut pääsivät syömään tuoretta ruohoa! Potkin mielenosoituksellisesti seiniä, mitä muuten en tee juuri koskaan, mutta ei se yksi työntekijä ymmärtänyt kuin vasta tunnin päästä, että mitä minä oikein halusin. Joka päivä jouduin siis tunnin kolistelemaan, ennen kuin minut hoksattiin päästää laitumelle. Aika hölmöjä nuo ihmiset.

Onneksi matte tuli kotiin ja nyt saan olla laitumella saman ajan kuin muutkin**. Vieläkään me ei saada olla siellä koko päivää vaan sellaiset neljä-viisi tuntia. Muu aika ollaan normaalisti tarhassa, jossa on kuivaheinätarjoilu ja lempparini, väkirehuautomaatti. Minä olen edelleen lisätyllä kaura-annoksella eli saan puoli litraa vuorokaudessa. Se on kuulemma minulle iso määrä.

Minä olin niissä vapun pukukisoissa kyllä ja olin - tietenkin - hurjan hyvä. Minulla oli naamiaisasu ja matte maalasi minulle kukkia pyllyyn***. Esteradalla vähän kyllä jännitin sitä kun vesimatolla oli kylpyankkoja yms. Yleensä vesimatolla on vain vettä. (Kerran olen yrittänyt jäädä juomaan vesiesteellä, mutta minun ei annettu.) Serpentiinit, vappuhuiskut ja sellaiset pyörivät hommelit eivät pelottaneet minua yhtään kun olen hurjan rohkea.


Tässä kuvassa mukamas pusin mattea, mutta oikeasti
tarkkailen kuvaajaa.


*Sisilia

**Olin jättänyt ohjeet, että ahne Ruuna saa alkuun laiduntaa muita vähemmän, ettei tule mahakipuja. Kukaan ei sitten vuoda tätä paljastusta herra hevoselle!
Suuttuu vielä.

***Jos tunnet maten niin se näyttää kyllä kuvia niistä kisoista.


Ei kommentteja: