maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Kuvia

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pikkuisen curly-varsan toinen ulkoilukerta, ikää neidillä on kaksi vuorokautta.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ryhdikäs asenne maailmaan


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Neito on varsin kihara.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kiharuus jatkuu nenästä hännänpäähän ja ruununrajaan asti.


5 kommenttia:

Olmi kirjoitti...

onpa jännän näköinen ja topakka otus! olikos se niin, että tuo kiharakarvaisuus periytyy dominoivasti? meinaan vaan, että jos esim. astuttaisi arabin curlyllä niin olisi mahis saada kiharainen (ja lisäbonuksena täyspäinen..) varsa?

Anonyymi kirjoitti...

sitä piti vielä kysyä, että onko ABC rotuna suljettu vai hyväksytäänkö risteytyksiä rekisteriin? olin huomaavinani ABC:n jenkkirekisterin sivuilta, että siellä oli myytävien heppojen kohdalla maininta "eligible for 3/4 ABC" tai "ABC 1/2".

olmi

M kirjoitti...

Ameriikan ihmemaassa tehdään paljon curly-tutkimusta, mutta tällä hetkellä tuntuvat olevan sitä mieltä, että ABC on ennemminkin turkkityyppi kuin rotu. Itse en ihan heti lähtisi curlyja rinnastamaan palominoon tai pintoon, mutta näin ovat viisaammat sanoneet.

Rekistereitä on erilaisia ja jotkut niistä sellaisia, joihin nämä osa-curlyt ainakin tietyin ehdoin ovat rekisteröitävissä. Lisätietoa esim. osoitteessa http://www.curlyhorses.org

M kirjoitti...

Eilen kun väsyneenä kirjoitin kommenttia niin meni hetero- ja homotsygotiat sekaisin. Nyt uusi yritys.

Ori siis on melkoisella varmuudella kiharuuden suhteen homotsygootti eli sen jälkeläisen pitäisi olla aina kiharainen ja bonuksena mahdollisesti hypoallerginen jos tuo ihon pintaproteiinien ero normihevoseen verrattuna liittyy suoraan kiharuuteen.

Heterotsygoottisesti kihara ori periyttäisi kiharaa tietysti pienemmällä todennäköisyydellä ja tamman homo-/heterotsygoottisuus vaikuttaisi sekin jälkeläisen kiharuuteen.

Ori on siksikin niin arvokas, että se noin 99%:n varmasti on kiharuuden suhteen homotsygootti. Näitä ei liiemmälti maailmalla ole. Pitäisi oikeastaan muuttaa Orin kanssa rapakon taakse tai edes Keski-Eurooppaan, ei olisi pulaa puhdasrotuisista morsiamista.

Anonyymi kirjoitti...

Så söt! Tarmokkaan näköinen pikkuvarsa.