tiistaina, maaliskuuta 18, 2008

Ruuna oli oikein hyvä, reipas ja työhaluinen viikonlopun kouluvalmennuksissa. Perjantai-iltana maneesiin mennessä se tosin joutui kokemaan melkoisen järkytyksen: kotimaneesissa oli hirviö! Hui kauheaa! Ruuna puhisi ja yritti kiepata takaisin ulos ja lähes säntäili suitsiensa päässä. Se kammotus oli kirjava poni mutta ihan eri tavalla kirjava kuin millaisia Ruuna oli ennen nähnyt. Melko pian Ruuna sentään tajusi, että kyseessä onkin toinen hevoseläin eikä minkään vieraan ja vaarallisen lajin edustaja.

Viikonloput harjoitukset kehittivät tarkkuutta ja täsmällisyyttä. Pohkeenväistöjä hiottiin (Ruunaa osaavammat hevoset treenasivat mm. avoväistöjä) ja laukannostoista tehtiin aiempaa täsmällisempiä.

Ruunalla alkaa olla selkälihaksia sen verran, että siltä voi pikkuhiljaa ruveta vaatimaan enemmän. Tänään se teki todella näppäriä laukanvaihtoja, tosin ilman ratsastajaa. Juoksutin sitä irtona kahdeksikolla ja se teki kaikkien taiteen sääntöjen mukaiset vaihdot. Harmi etten osaa ajaa hevosta kunnolla takaa, siinä saisi hiottua liikkeet todella hyviksi. Tuokin taito olisi hienoa hallita.

Hevosen voi opettaa tekemään kaikki (kouluratsastus)liikkeet myös maasta käsin. Itse asiassa on yleensä helpompi opettaa hevonen liikkumaan halutusti ratsastajan alla kun se ensin hallitsee liikkeet muuten. Juoksutin tässä jokin aika sitten tuttavan hiukan osaavampaa kouluhevosta irtona ja se teki minulle piffit ja paffit. En tiedä mitä tein, mutta ilmeisesti toimin lähestulkoon siten kuin siltä on näitä liikkeitä totuttu maasta pyytämään.

Ei kommentteja: