keskiviikkona, elokuuta 27, 2008

Syys+treeni=treenikausi

Ruuna on siirtynyt syksyn treenikauteen. Kerran viikossa on western-tunti, noin kerran kuussa puolestaan sukkisratsastusvalmennusviikonloppu. Muina aikoina työskennellään vaihdellen maneesissa ja maastossa ja esteitä olisi tarkoitus kokeilla syksyn mittaan ihan tosissaan. Tällä hetkellä Ruuna hyppää erittäin hyvin irtona ja ihan kelvosti ratsastajan kanssa, mutta laukkapuomit tuottavat ongelmia. Siis eihän puomeja voi laukata kun aina ennen on ollut ravipuomeja! Ei käsitä pieni hevonen sellaista.

Työinto palasi kummasti kun tammat siirrettiin pois Ruunan valvonnan alta. Toinen tamma sitten kuolla kupsahtikin, varmaan silkasta ikävästä.
Laidunkausi jatkuu mutta lisäheinä on tarpeen, samoin talliyöpymiset silloin kun maa on liian märkä makailuun. Ruuna on iästään huolimatta vielä kasvuiässä ja tarvitsee kauneusunensa.

Ruuna on laidunlössin pomona ja toinen viisivuotias ruuna suorastaan palvoo sitä ja matkii sitä kaikessa. Huvittavaa on, kun Ruuna hörhöttelee ja esiintyy tammoille ja toinen jäpikäs tekee perässä, vaikkei ole yhtään kiinnostunut tammoista, eikä edes tajua, mistä tässä innostutaan.

Ei kommentteja: