torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Ei toivoakaan maastoilusta eilen. Kevät orin rinnassa ja takana olevat pari lepopäivää aiheuttivat sen, että olisi pitänyt juoksuttaa kunnolla ennen maastoa. Yritinkin sitä, mutta kentän silmiin ja suuhun pöllyävä hiekka teki juoksutuksesta molemmille niin epämiellyttävän kokemuksen, että katsoin parhaaksi lopettaa jo kymmenen minuutin jälkeen. Ori tuntui olevan päätökseen ihan tyytyväinen, mutta olisi halunnut jatkaa yhteistoimintaa eikä palata takaisin tarhaan.

Tänään irtojuoksutin sekä orin että muulin. Muuli oli mennyt sisälle ja omaan karsinaansa sillä aikaa kun vein oria tarhaan. Muuli on sellainen hienoperse: jos tuulee tai sataa, se haluaa olla sisällä. Olen kuullut että muulien pitäisi olla sitkeitä ja säänkestäviä.. Meidän ei ainakaan osoita sitkeyttään millään tavalla, lähes piloille hemmoteltu otus kun on.

Olen kyllä kade muulin ja sen isännän välillä vallitsevasta täydellisestä yhteisymmärryksestä. Toivon, että ori jonain päivänä on valmis tekemään kaikkensa minun puolestani niin kuin muuli isäntänsä puolesta. Treeniä ja muuta yhdessäoloa vain niin kyllä toivottavasti lähtee.

Muuli hengaili mukana kun siivosin karsinoita. Se kävi tutkimassa jokaisen karsinan erikseen ja yritti murtautua leipälaatikkoon. Muulin suosikki eli iskelmäradiokanava oli päällä kun touhusin tallissa. Kaikki meni mukavasti kunnes aloin laulaa mukana. Silloin muuli katsoi minua silmät laajentuneina ja käänsi korvansa taakse ettei ääneni kuuluisi niin kovana.

Viimeinen niitti lauluharrastukselleni oli tuo muulin käytös. En voi prkl kotonakaan laulaa kun koirat kärsivät siitä selvästi (menevät toiseen huoneeseen heti kun aloitan). Suihkussa en ole koskaan oppinut laulamaan ja muita eläimettömiä hetkiä ei arjessani juuri ole. Ehkä alan kiertää karaokeissa, siellä eivät eläimet rääkkiinny.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

2 kommenttia:

Olmi kirjoitti...

Toi muuli on kyllä niin makee otus! Kysyin kerran, vuosia sitten, yhdeltä ruotsalaiselta länkkärituomarilta, että voisiko muulilla osallistua kisoihin. Se katsoi mua kuin idioottia ja totesi, että no ei tietenkään. Kauheeta syrjintää!

Meillä on pollet ottaneet tämän kovan tuulen aika rauhallisesti, ainoastaan Pikkutamma on esittänyt koko viikon tuulikammoista hysteerikkoa. Hupaisa näky ison mahansa kanssa, kipittää tuohtuneena jotain ihme piffiäpaffia pää pystyssä ja selkä notkolla. Toivottavasti varsasta tulee vähän rauhallisempi otus...

M kirjoitti...

Muulille on joihinkin Suomen kisoihin luvattu järjestää oma henkilökohtainen luokka(!) jos se sillä saataisiin näytille. Harjoituskisoissa tuo on joskus ollutkin. Ameriikan ihmemaassa muuleille on omat luokat kuulemma siksi, ettei hevosilla olisi muulien joukossa mitään mahdollisuuksia..
Muuli on ihastuttava ja raivostuttava ja suuri persoona.

Hevosia vaivaa tuuli paljon vähemmän kuin meikäläistä. Hermostuttaa niin tuo orin kevätpuhti etten uskalla ratsaille ennen kuin olosuhteet ovat täysin optimaaliset tai edes suht tuulettomat. En ehkä ratsasta enää koskaan?